Oliver!

Quan l’Agrupació Teatral La Farsa i l’Escola Municipal de Música de Berga vam començar a plantejar-nos la idea de representar un musical, no sabíem massa on ens ficàvem. Ni l’una ni l’altra teníem experiència en aquest gènere i era clau saber unir la part musical i la part teatral. Més endavant, vam acceptar de molt bon grat l’oferiment de l’Escola de Ballet M. Alba que ens ha permès afegir moviment i dansa a l’espectacle.

 

Oliver! és el musical amb protagonistes infantils que més s’ha representat arreu del món. Una història publicada, per entregues, entre el 1837 i 1839, pel seu autor, Charles Dickens, del qual enguany es compleix el 200 aniversari del seu naixement. Lionel Bart va estrenar a Londres la versió musical el 1960. Una obra amb una dosi de crítica social de l’època, disfressada de bon humor. Una història explicada a través d’una colla de cançons que, de ben segur, us quedaran enganxades i les cantareu una bona estona.

 

En aquest projecte tots plegats hem hagut de fer coses a les quals no estem massa acostumats. Els actors de La Farsa han de cantar i els de l’Escola Municipal de Música de Berga han fer teatre i ballar. Estem convençuts que tots els participants en aquest musical hem après molt els uns dels altres. Una manera més de créixer i adquirir noves experiències. Oliver! representa la unió de gent que prové de diversos àmbits de la ciutat. En moments com els actuals, el fet de poder sumar esforços i d’aconseguir portar a terme un espectacle com aquest de manera autosuficient indica que hi ha altres maneres de fer cultura, de fer ciutat i també d’aprendre. Aquest treball en xarxa és, de ben segur, un aspecte a tenir en compte per a un futur.

 

Autor
Any
Cartell