La plaça del Diamant

La plaça del Diamant explica la història de la Natàlia, coneguda com la Colometa. Ella és una de les moltes noies que accepta amb resignació la seva vida i el seu matrimoni  durant la segona República espanyola. Després de la guerra, en una Barcelona que ja no és la mateixa, Colometa vol deixar de ser Colometa.

Benet i Jornet afirma que “mentre que en la novel·la sentim la veu interior de la Colometa, a l’escenari veiem la seva mirada. Aquesta és la diferència que hem hagut d’acceptar, assumir i desenvolupar. I ho fem amb tota la passió i exasperació que ens desperta un llibre inabastable en la seva totalitat”. Amb paraules de la mateixa Mercè Rodoreda, La plaça del Diamant és una meravellosa història d’amor sense sentimentalisme. Plena, però, d’emocions.

A partir de l’adaptació teatral que Josep M. Benet i Jornet va fer de l’obra de la Mercè Rodoreda, l’Agrupació Teatral la Farsa presentem La plaça del Diamant com a homenatge i reconeixement a la que fou la nostra presidenta i directora Montserrat Minoves i Sans.

Autor
Any
Cartell